Здраве и красота

Ползи от тренировките с тежести на глезените

Защо да ги включите в рутината си

03.08.2021г. / 14 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тренировките са важна част от рутината за здраве и красива стегната фигура. Когато добиете достатъчно тренинг обаче, изпълнението на любимите ви упражнения става по-лесно, а това означава, че ефектът от тренировките може би е намалял. За да добавите трудност, да предизвикате тялото си и да постигнете още по-добри резултати е добре да включите малко допълнителни тежести.

3 есенциални типа тренировки за отслабване

Една такава прекрасна опция за добавяне на трудност към тренировките са тежестите за глезени. Защо тренировката с тях е полезна?

Тежестите за глезените са един чудесен начин да създадете допълнително съпротивление при изпълнение на упражненията за крака и корема, според healthline.com. Тежестите, които можете да добавите обикновено варират от 1, 3-4 до 5 килограма в зависимост от напредналостта и предпочитанията ви. Препоръчително е да започнете с леки тежести, за да не претоварите глезените и коленете.

Добавянето на тежести за глезени към тренировката си укрепва мускулите на краката, ядрото, корема, дупето. Ето защо те са прекрасен начин да постигнете още по-добри резултати от тези до момента.

Какво се случва с тялото, когато прекалите с тренировките?

Свързани статии

Тежестите за глезени са малки, леки и удобни за употреба навсякъде. Можете да ги носите със себе си, докато сте на почивка или пътувате. По този начин можете да изпълнявате любимата си тренировка навсякъде, където сте без да ви трябва фитнес зала.

С помощта на тежестите за глезени можете да добавите натоварване при изпълнение на „магарешки ритник“ – едно от най-важните упражнения за извайване на дупето. Можете да направите упражненията за извайване на долни коремни мускули още по-ефективни. Като добавите тежести на глезените, изпълнението на долна коремна преса с повдигане на краката от легнало положение ще е значително по-трудно, което предполага повече работа за коремните мускули.

Признаците на успешната тренировка, различни от отслабване

Добавянето на тежести на глезените подобрява издръжливостта и гъвкавостта, което е важно за движенията на бедрата, таза, корема, ядрото.

Чрез добавяне на тежести на глезените можете да предпазите ставите от наранявания и травми, които са често явление при тренировките във фитнеса, където използвате уреди за съпротивление или повдигане на тежести. Чрез добавянето на тежести за глезени намалявате този риск, а резултатите са фантастични.

Коментирай